Yhteisötyöviikolla antoisia adoptioita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maa- ja metsätalousministeriön metsä- ja bioenergiayksikössä sekä maaseudun kehittämisyksikössä oli yhteisötyöviikolla  päiväksi tai muutamaksi adoptoituja virkamiehiä Luonnonvarakeskuksesta, työ- ja elinkeinoministeriössä sekä ulkoministeriöstä.

Pekka Keloneva tuli yhdeksi päiväksi metsä- ja bioenergiayksikköön. Juristiksi valmistunut Keloneva suorittaa siviilipalvelustaan ulkoministeriön oikeuspalveluissa kansainvälisen oikeuden yksikössä.

”Lähdin yhteisötyöviikolla adoptoitavaksi, koska halusin tutustua toisen ministeriön toimintaan. Ministeriöiden toiminnassa on yhteneväisyyksiä ja toimintaan sisältyy hiljaista tietoa, jonka jakamisen virkamiesten välillä koen hyödylliseksi. Halusin myös verkostoitua ja tutustua virkamiehiin oman yksikköni ulkopuolelta”, Keloneva toteaa.

Päivän aikana Kelonevalle esiteltiin metsä- ja bioenergiayksikköä sekä juteltiin yksikön toiminnasta ja siitä, millaisia tehtävänkuvia virkamiehillä on.

Molemminpuolista iloa ja hyötyä

”Pekka on esittänyt hyviä kysymyksiä ajankohtaisista aiheista, kuten Metso-ohjelmasta, metsärahastoista ja Kemera-tuista. Toisaalta me olemme kysyneet ulkoministeriön asioista”, metsäneuvos Marja Kokkonen metsä- ja bioenergiayksiköstä kertoo päivästä.

Vierailun aikana päivitettiin, mitä ulkoministeriössä sekä maa- ja metsätalousministeriössä on meneillään. Puheenaiheina oli myös EU:n tuomioistuimen toiminta ja erilaiset työn tekemisen tavat, kuten monitilatoimistot, joka on ulkoministeriössä ajankohtainen aihe. Tutustumisen lomassa Keloneva ehti myös tehdä omia työtehtäviään.

”Parasta päivässä on ollut muiden virkamiesten tapaaminen ja keskusteleminen. Suosittelen muillekin työpisteen siirtämistä päiväksi toiseen ministeriöön. Tämä oli väliaikainen työpiste vähän eri paikassa kuin tavallisesti”, Keloneva kuvailee.

Yhteisötyöviikon vierailijoiden kanssa on edistetty myös tulevia yhteistyökuvioita ja sovittu jatkotapaamisia.

”Toivon tämän tyyppisen toiminnan jatkuvan”, Kokkonen summaa.