Mobiili toimisto

Mobiilin toimiston ideana on se, että löydämme yhdessä entistä fiksumpia paikkoja ja tapoja tehdä työtä. Voisiko sinun työpaikkasi olla toisinaan toinen valtion virasto tai vaikkapa kahvila, juna tai kirjasto? Tarvitset vain valmiudet mobiiliin työskentelyyn sekä pienen pussillisen kekseliäisyyttä. Missäs tänään työskenneltäisiin? Ilmoittaudu mukaan!

29.05.2017

Kokeilut ja niiden arviointi

Kokeilut ja niiden arviointi

Mitä olet aina halunnut tietää kokeiluista ja niiden arvioinnista? Entäpä jos kokoustemme lähtökohtana olisi aina se, että ne ovat avoimia kaikille ja vain poikkeuksellisesti osallistumisoikeutta rajattaisiin? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua VNK:n, Kuntaliiton ja Tampereen yliopiston yhteisen ”Kokeilujen arviointi" -hankkeen ohjausryhmän avoimeen kokoukseen klo 11-12.30. Kokouksien hyödyllisyydestä tai hyödyttömyydestä on käyty kipakkaakin keskustelua julkisuudessa viime aikoina, voisiko kokeilujen avaaminen olla yksi keino uudistaa niitä? Ohjausryhmä kutsuu sinut mukaan ideointiin ja tutustumaan teemaan, jossa etsitään kokeilukulttuurista raikkaita tuulahduksia, myös uusista työnteon tavoista!

Asiantuntijana professori Jari Stenvall Tampereen yliopistosta! Lisätietoja: Kaisa Lähteenmäki-Smith kaisa.lahteenmaki-smith(at)vnk.fi

Ilmoittautuminen

29.05.2017 - 01.06.2017

Tarjolla monitilaa, upea Aurajoki-maisema ja hyvää kahvia Turun Virastotalossa 29.5.-2.6.2017

Turun Virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

Tarjolla monitilaa, upea Aurajoki-maisema ja hyvää kahvia Turun Virastotalossa 29.5.-2.6.2017

Oletko miettinyt, mitä työskentely monitilassa konkreettisesti on? Tuumasta toimeen! Päivä rakentuu siten, että aamupäivällä saat kuulla lyhyesti siitä, miten työympäristöt ovat kehittyneet valtiolla. Tämän jälkeen on mahdollista työskennellä omien työtehtäviesi parissa monitilaympäristössä ja kokea, miten uusi työympäristö muuttaa omaa työntekoasi. Nautimme päivän aikana yhdessä herkullisen lounaan sekä pääset myös osaksi työyhteisömme kahvihetkeä. Toivottavasti saamme juuri Sinut vieraaksemme! Mukaan mahtuu yksi virkamies/per viikon päivä. Lämpimästi tervetuloa

Ilmoittautuminen

29.05.2017 - 01.06.2017

Kokeile monitilaa viestintäosastolla

Kanavakatu 3, Helsinki, Suomi

Kokeile monitilaa viestintäosastolla

Yhteisötyöviikolla kutsumme muut ulkoministeriöläiset töihin viestintäosaston monitilaan. Voimme ottaa max 15 lisähenkilöä per päivä tutustumaan tiloihimme työnteon merkeissä. Ilmoittautuneet yksittäiset kävijät voivat tulla ko päivänä paikalle milloin tahansa virka-ajan puitteissa. 1. kerroksen tiloihin voi -- muulloinkin -- tulla ilman ilmoittautumista pitämään vaikka yksikkökokouksen ja käydä sen päätteeksi kurkkaamassa yläkertaa.
Tutustu etukäteen tilapelisääntöihin ja –karttaan intrassa. Ota oma läppäri ja puhelin mukaan ;)
Nähdään meillä,

Terveisin
Viestintäosasto

Ilmoittautuminen

30.05.2017

Shared Office -teemalla EU-vaikuttaminen 30.5.

Mariankatu 11, Helsinki, Suomi

Shared Office -teemalla EU-vaikuttaminen 30.5.

Teetkö ministeriöissä työtä EU-vaikuttamiseen liittyen? Haluatko jakaa kokemuksiasi EU-vaikuttamiseen liittyvistä haasteita ja kuulla muiden kokemuksia? Maa- ja metsätalousministeriön EU- koordinaatio ja kansainväliset asiat –yksikkö avaa yhteisen työtilan EU-vaikuttamisen äärellä eri ministeriöissä työskenteleville kollegoilleen 30.5.

Työskentely tapahtuu Mariankatu 11:n uudistetussa monitilatoimistossa. Mukaan mahtuu 4-6 henkilöä. Yhteyshenkilönä toimii ylitarkastaja Antti Unnaslahti.

Ilmoittaudu oheisella lomakkeella mukaan viimeistään 22.5., jonka jälkeen saat sähköpostiviestillä lisätietoja.

Ilmoittautuminen

30.05.2017

Työ 2.0 -Kehittäjä-aamupäivä klo 9-12

Mariankatu 9, Helsinki, Suomi

Työ 2.0 -Kehittäjä-aamupäivä klo 9-12

Kaikille kehittäjille ja kehittämisestä kiinnostuneille suunnatussa aamupäivässä kerromme mm. Työ 2.0 -mittaristotyön tuloksista ja HR sytyttäjäksi -prosessista, kuulemme Migrin uudesta strategiasta, HAMK:n strategisesta osaamisen johtamisesta sekä eri puolella tapahtuneesta, suhteellisen uudesta ilmiöstä eli juristien verkottumisesta uudella tavalla tekemisen ympärille! Lisäksi hyödynnämme palvelumuotoilun oppeja ja muotoilemme uutta, yhä kompleksisemmaksi muuttuvassa toimintaympäristössä tarvittavaa menestymisen reseptiä. Tervetuloa mukaan! Ilmoittautuneita on jo yli 100, mutta mukaan mahtuu vielä, joko paikalle tai lyncin päähän. Lisätietoja: virpi.einola-pekkinen(at)vm.fi

Ilmoittautuminen 16.5. mennessä

30.05.2017 - 05.06.2017

European Sustainable Development Week

European Sustainable Development Week

Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Tämä tarkoittaa myös, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa. Mobiilityö on yksi hyvä konkreettinen esimerkki siitä, miten kestävää kehitystä voi edistää arjessamme tekemällä töitä kulloinkin siellä, missä se milloinkin on asianmukaista.

Euroopan kestävän kehityksen viikkoa vietetään 30.5. - 5.6. Lisätietoa: Marja Innanen VNK marja.innanen[at)vnk.fi

Lisätietoa täältä

31.05.2017

Senaatti-areena – Suorituskyvyllä vaikuttavampi valtio

Musiikkitalo, Helsinki, Suomi

Senaatti-areena – Suorituskyvyllä vaikuttavampi valtio

Toukokuinen Senaatti-areena pureutuu tällä kertaa suorituskykyyn ja sen parantamiseen. Tietotyössä suorituskyky merkitsee ennen kaikkea yksilön ja organisaation kyvykkyyttä muuttaa niin aineelliset kuin aineettomatkin resurssinsa tuloksiksi – mahdollisimman tehokkaasti. Mutta onko suorituskyvyn johtaminen enemmän prosessien vai ihmisten johtamista? Entä kuinka eri organisaatioissa suorituskyvyn kehittämistä ollaan lähestytty ja millaisin tuloksin? Näihin kysymyksiin vastaukset selvittää Senaatti-areena, tervetuloa!
Senaatti-areena on asiantuntijafoorumi, jossa kehitetään tulevaisuuden työympäristöjä ja työnteon tapoja. Tilaisuuksien lisäksi voit seurata tapahtumia suorana netistä tai myöhemmin osoitteesta senaatti-areena.fi

Ilmoittautuminen

31.05.2017

MOW - Uusi tapa tehdä töitä

Pikku-Roba 9

MOW - Uusi tapa tehdä töitä

MOW eli Mothership of Work on yhteisöllinen työtila, jonka käyttäjiä ovat niin erilaiset itsensä työllistäjät kuin eri kokoisten yritysten ja yhteisöjen työntekijät. Jos haluat kokeilla työskentelyä aivan uudella tavalla inspiroivassa ympäristössä, ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Työ 2.0 tarjoaa päiväpassin viidelle, mutta omakustannushintaan mukaan mahtuu useampikin! Lisätietoja: Virpi Einola-Pekkinen(at)vm.fi

Ilmoittautuminen 12.5. mennessä

01.06.2017

HR -toimijat Valtimossa

Valtimo, Kirkkokatu 14, Helsinki, Finland

HR -toimijat Valtimossa

HR -toimijoita eri virastoista kokoontuu päiväksi tekemään töitään Valtimoon. Ideana on, että saman tyyppistä työtä eri organisaatioissa tekevät asiantuntijat voivat vaihtaa keskenään kokemuksiaan sekä saada toisiltaan vinkkejä ja ideoita toimintansa kehittämiseksi. Päivä rakentuu siten, että aamupäivä tehdään omia töitä, lounastetaan yhdessä ja iltapäivällä ideoidaan HR:n uutta roolia Orchidean Brainstorming -työkalun avulla. Samalla työkalu tulee tutuksi mahdollista oman organisaation käyttötarvetta ajatellen. Jos haluat tutustua vieläkin paremmin kollegoihisi muissa virastoissa, ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen

01.06.2017

Assistentit Lintulahdella Helsingissä

Lintulahdenkatu 5 a, Helsinki, Finland

Assistentit Lintulahdella Helsingissä

Assistentteja eri virastoista kokoontuu päiväksi tekemään töitään Lintulahdelle. Ideana on, että saman tyyppistä työtä eri organisaatioissa tekevät asiantuntijat voivat vaihtaa keskenään kokemuksiaan sekä saada toisiltaan vinkkejä ja ideoita toimintansa kehittämiseksi. Päivä rakentuu siten, että aamupäivällä saamme kuulla lyhyesti siitä, miten työympäristöt ovat kehittymässä valtiolla, pääsemme monitilakierrokselle ja keskustelemme yhdessä siitä, miten työympäristö vaikuttaa oman työntekoon. Tämän jälkeen nautimme yhdessä herkullisen lounaan. Iltapäivällä jokaisen on mahdollista työskennellä omien työtehtävien parissa monitilaympäristössä ja kokeilla, miten uusi työympäristö muuttaa omaa työntekoa. Toivottavasti saamme juuri Sinut vieraaksemme! Viisi ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsee mukaan! Ilmoittautuminen 18.5.2017 mennessä.

Ilmoittautuminen

Haasta virkamiestä!

Haasta virkamiestä!

Onko start-upillasi jokin kysymys, johon haluaisit vastauksen julkisilta toimijoilta? Haluaisitko vaikuttaa lainsäädäntöön? Tarvitsetko apua kasvamiseen ja kansainvälistymiseen? Miten voitaisiin poistaa esteitä start-upisi kasvulta?

Työ 2.0 -verkosto järjestää yhteisötyöviikolla Haasta virkamies -tapahtuman yhteistyössä start up -hautomon kanssa. Tapahtumassa kerätään kysymyksiä ja ideoita sekä luodaan kontakteja start upien ja julkisten toimijoiden välille.

Ajankohta ja paikka tarkentuvat huhtikuun aikana. Lisätietoja: kati.shibutani at tem.fi

Lisätietoa!

01.06.2017

Design for Government -aamukahvit

Kirkkokatu 14, Helsinki, Suomi

Design for Government -aamukahvit

Tule kuulemaan ja keskustelemaan jatkoideoista, minkälainen on "virkamies 2.0". Aalto-yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö ”sustainable design” –maisterikurssin kanssa tänä vuonna ovat yhteistyössä LVM, VM, TEM, TEM ja VNK teemalla ”Virkamies 2.0 / Civil servant 2.0. Tässä tapaamisessa maistellaan opiskelijatiimien hedelmiä ja ideoidaan antoisaksi koetun opiskelijayhteistyön jatkoa. Jatkon näkökulmasta voi esittää myös kysymyksen siitä, millä tavalla uudet työnteon tavat muokkaavat uutta virkamiesidentiteettiä ja millaista opiskelijayhteistyötä tähän voisi liittää.

Lisätietoja: Kaisa Lähteenmäki-Smith kaisa.lahteenmaki-smith(at)vnk.fi

Ilmoittautuminen

01.06.2017

Vietä HUPI-päivä uusien työnteon tapojen merkeissä 1.6.2017 klo 9-15

Ratapihantie 7, Helsinki, Suomi

Vietä HUPI-päivä uusien työnteon tapojen merkeissä 1.6.2017 klo 9-15

Oletko miettinyt mitä on digitalisaatio, mobiilityö tai tietotyö? Haluatko tietää miten tietotyön suorituskykyä mitataan? Entä miten palvelumuotoilun avulla parannetaan asiakaskokemusta? Tule kokeilemaan työskentelyä Pasilan HUPI-yhteisötilassa. Päivän aikana voit kysyä neuvoa uusista työnteon tavoista, saada sparrausta digitalisaatiosta sekä kysyä neuvoa sähköisten työvälineiden klinikasta. Paikalla Senaatti-kiinteistöjen, Valtiokonttorin ja Valtorin edustajat sparraamassa ja keskustelemassa työnteon tapojen muutoksesta.

Pasilan Hupi-tilasta lisää:
https://www.senaatti.fi/hupi

Ilmoittautuminen

01.06.2017

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualue haastaa Varsinais-Suomen maakuntaliiton virkamiehet tekemään töitä upouudessa monitilaympäristössä Turun virastotalossa osana Yhteisötyöviikkoa

Virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku, Suomi

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualue haastaa Varsinais-Suomen maakuntaliiton virkamiehet tekemään töitä upouudessa monitilaympäristössä Turun virastotalossa osana Yhteisötyöviikkoa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualue haluaa tarjota torstaina 1.6.2017 ainutkertaisen kokemuksen maakuntaliiton virkamiehille siitä, mitä monitilassa työskentely konkreettisesti on. Monitilassa valitset kulloisenkin työalueen sen perusteella, minkälaista työtä teet sillä hetkellä. Päivä alkaa klo 9.00, jossa lyhyesti kerromme yleiset toimintatavat tiloissamme. Tämän jälkeen sinun on mahdollista tehdä omia töitäsi tiloissamme klo 16 asti. Tartu rohkeasti tilaisuuteen! Otamme 5 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mukaan kokeiluun. Lämpimästi tervetuloa!

Kohderyhmä: Varsinais-Suomen liiton virkamiehet

Ilmoittautuminen

02.06.2017

Työpäivä junassa

Juna Hki-Turku-Hki

Työpäivä junassa

Työntekomme muuttuu yhä enemmän ajasta ja paikasta riippumattomaksi. Miltä tuntuu tehdä töitä junassa, yhdessä muiden kanssa? Työ 2.0 tarjoaa sinulle siihen mahdollisuuden. Varaamme Hki-Turku-Hki junasta työskentelyvaunupaikkoja 4-8:lle. Otamme Helsingistä 8.37 junan. Olemme Turussa klo 10.30, missä syömme lounaan ja palaamme Helsinkiin hyvissä ajoin iltapäivällä. Hyppää kyytiin! Lisätietoja: Virpi Einola-Pekkinen virpi.einola-pekkinen(at)vm.fi.

Ilmoittautuminen 12.5. mennessä